Ducati Diavel Motorcycles Forum banner

Problemy z czujnikiem paliwa

11K views 16 replies 7 participants last post by  jambo1  
#1 ·
Kontrolka czujnika paliwa w moim Diavel miga, a wskaźnik paliwa przestał działać. Czy warto go wymienić (czy wytrzyma), czy można tanio zamontować czujnik obejściowy?

#2 ·
Nienawidzę tego mówić, ale wymiana czujnika znów się nie powiedzie, nawet w najnowszych wersjach. Jeśli uda mu się przejść roczną gwarancję, znów będzie musiał zapłacić z własnej kieszeni, 300 $. Kup obejście i skończ z tym, jak wielu decyduje się to zrobić na tej stronie. Przy okazji, Multi-Strada psują się jeszcze bardziej z jakiegoś nieznanego powodu!

• Like
Reactions: shanacara
#4 ·
Kupiłem mój 2015 Diavel Carbon Red w grudniu 2019 roku z przebiegiem 849 mil. Po pierwszym zatankowaniu! Czujnik paliwa padł. Działa od czasu do czasu, kiedy ma na to ochotę. Zauważyłem, że naprawdę się wkurza, gdy temperatura motocykla przekracza 200 stopni. Nawet w upale 100 stopni w AZ nigdy nie przekracza 219, gdy włączy się wentylator. Kupiłem dwuletnią gwarancję, więc wiem, że jest objęta, ale z tym przejęciem przez zombie rona poszedłem dalej i dostałem złącze obejściowe. Napełniłem motocykl, zresetowałem czujnik paliwa, a następnie odłączyłem OEM i zainstalowałem złącze obejściowe! Słodko! Brak awarii czujnika paliwa! Ekscytacja trwała krótko, gdy włączyła się cholerna lampka ostrzegawcza niskiego poziomu paliwa!!! Byłem cały co do cholery! Natychmiast się zatrzymałem, zrobiłem zdjęcia i wysłałem e-mail do sprzedawcy na eBay. Ugh, takie irytujące! Naprawdę chciałem, żeby to zadziałało. Nienawidzę, gdy dealer cały czas grzebie przy moim motocyklu, ludzie są nieostrożni i głupi. Jakieś sugestie?

#5 ·
...ale dostałeś dwuletnią gwarancję i zapłaciłeś za nią dobrą kwotę, niech dealer to naprawi, po co w ogóle się tym zajmować, niech dealer to załatwi!

#6 ·
Problem polega na tym, że gwarancja obejmuje część, ale nie robociznę. Za każdą z nich nadal wydajesz kilkaset dolarów z własnej kieszeni. Słyszałem, że jest to bardziej powszechne na obszarach, gdzie stosuje się mieszanki etanolu, co w USA dotyczy prawie wszystkich, więc zrób sobie przysługę i omiń to, ponieważ jeśli jeszcze nie zawiodło, to zawiedzie.
I tak zawsze jeździłem/jeździłem przez licznik kilometrów, ale migające światła karnawałowe na wyświetlaczach były zbyt rozpraszające i irytujące.

#7 ·
Problem polega na tym, że gwarancja obejmuje część, ale nie robociznę. Pytanie Bud?

Ponieważ jaka gwarancja fabryczna OEM lub przedłużona gwarancja posprzedażna obejmuje tylko część, a nie robociznę?

#12 ·
  • Like
Reactions: mechanicalcircus
#15 ·
Rozmawiałem z dealerem Ducati, powiedzieli, że jest nowszy czujnik, który można zamontować w moim Diavelu z 2014 roku i z którym nie mieli żadnych problemów. Czy ktoś jeszcze o tym słyszał?
To nie jest dla nas dobre, aby potwierdzić to, co ci powiedział, dowiedz się o numerze części i rewizji, aby sprawdzić to dla ciebie, prowadzę listę tego, co do tej pory działało, nic!

#16 ·
Mam Diavela Carbon z 2015 roku. Wkładam trzeci czujnik paliwa do mojego i mam teraz 5500 mil. Pierwszy czujnik paliwa był przy 1200 milach. Drugi był około 1000 mil później, czyli około 2200, ale myślę, że było blisko 2000. Trzeci jest teraz przy 5500. Cała praca została wykonana przez Ducati, ponieważ kupiłem 5-letnią przedłużoną gwarancję. Ale Ducati naprawdę powinno coś wymyślić w sprawie tego czujnika, bo to głupi problem, powinien zostać wycofany, bo może być niebezpieczny, na przykład jeśli zabraknie ci paliwa.